ANLAMLI HEDİYE YETİMLERİ MUTLU ETTİ

ŞEHİTKAMİL’DE ÖRNEK İŞBİRLİKLERİ SÜRÜYOR

Kurumlar arası işbirliğinin önemli örneklerini hayata geçiren Şehitkamil Belediyesi, bünyesindeki Yetim Koordinasyon Merkezi aracılığıyla ulaştığı binlerce yetim çocuğu mutlu edecek projeleri uygulamaya devam ediyor. Yetim çocuklara umut olmak amacıyla ‘Merhamet Eli’ projesini hayata geçiren Şehitkamil Belediyesi, yetimlere özel ilgi göstererek onların geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlıyor. Son olarak Özel Doğa Okulları Ortaokulu öğrencileri ile işbirliği yapan Şehitkamil Belediyesi, önemli bir kampanyaya daha hayat verdi. Özel Doğa Okulları Ortaokulu öğrencileri, Şehitkamil Belediyesi Yetim Koordinasyon Merkezi’nde eğitim gören yetim öğrenciler ile bir araya geldi. Özel Doğa Okulları Ortaokulu öğrencileri, okulda düzenledikleri kampanya ile topladıkları bin 100 okuma kitabını yetim çocuklara hediye etti. Öğrenciler, yetim öğrencilerle 1 saat kitap okudu.

ÇOCUKLAR, PAYLAŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞADI

Özel Doğa Okulları Ortaokulu öğrencileri, düzenlenen organizasyona katıldıkları için mutlu olduklarını ve kitap paylaşmanın yaşadıkları mutluluğu daha da arttırdığını ifade etti. Yeni arkadaşlıklar kurdukları için duydukları memnuniyeti ifade eden Özel Doğa Okulları Ortaokulu öğrencileri, ileriki günlerde de yetim öğrencilerle farklı sosyal etkinlikler gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi. Şehitkamil Belediyesi Yetim Koordinasyon Merkezi’nde eğitim gören yetim öğrenciler ise düzenlenen etkinliğin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi ve kendilerine kitap hediye eden arkadaşlarına teşekkür etti.

ETKİNLİKLERİN DEVAMI DA GELECEK

Düzenlenen organizasyona ilişkin açıklamada bulunan Özel Doğa Okulları Ortaokulu Rehber Öğretmeni Ruken Taş, “Şehitkamil Belediyesi Yetim Koordinasyon Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler için ‘neler yapabiliriz’ diye düşündük. İlk olarak ‘sinemaya, tiyatroya birlikte gidelim’ diye düşündük. Fakat kitap okumanın çocukları ortak noktada birleştireceğinde karar kıldık. Kendi öğrencilerimize okulda bir duyuru yaptık. Kitap toplama kampanyası başlattığımızı duyurduk. Çocuklar, gerçekten çok duyarlı davrandı. 2 hafta içerisinde yaklaşık bin 100 kitap topladık. Tabi öğretmenlerimiz de kampanyamıza destek oldu. Bu tür etkinliklerin devamı da gelecek. Bu bizim için ilk aşamaydı. Umarım diğer okullar da bu duyarlılığı gösterir ve bu şekilde önemli ilişkiler oluşturulabilir” şeklinde konuştu.

MUTLUYUZ, GURURLUYUZ

Etkinliğe ilişkin değerlendirmede bulunan Şehitkamil Belediyesi Yetim Koordinasyon Merkezi’nde görevli Sosyolog Hacer Atalak, “Özel Doğa Okulları Ortaokulu’ndan ziyaretimize geldiler. Öğrencilerimiz için kitap getirdiler. Kitap, bizim için çok anlamlı ve değerli bir hediyeydi. Çünkü biz de kendi beğendimiz kitaplarımızı arkadaşlarımıza hediye ediyoruz. Onların da okuyarak o dünyaya girmelerini istiyoruz. Bugün Özel Doğa Okulları Ortaokulu öğrencileri de bizim çocuklarımız için aynı şeyi yaptı. Mutluyuz, gururluyuz. Ortak yerlerden bakabiliyoruz. Bizi buluşturan şeyler var. Bunlardan en önemlilerinden biri de kitap. Çocuğumuzun ufkunu genişletmek istiyorsak onlara kitap okuma alışkanlığını aşılamalıyız. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.