AKTOPRAKLI KADINLAR BAYRAMLIKLARINI HAZIRLADI

KURSİYERLERDEN BAŞKAN FADILOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Şehitkamil Belediyesi Aktoprak Sosyal tesisinde mefruşat kursu gören kursiyerler, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle örnek bir proje ile kendi bayramlıklarını dikti. Dikmiş oldukları onlarca etek, gömlek, çocuk elbisesi ve genç elbisesini sergiye çıkaran kursiyerler, büyük beğeni topladı. Sergiyi gezen Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci yapılan elbiselere hayran kaldı. Kursiyerlerin el emeği göz nuru ile dikmiş oldukları elbiseleri tek tek inceleyen Başkan Yardımcısı Özkeçeci, kursiyerleri tek tek kutladı. Aile merkezinde dikiş nakış öğrenen kursiyerler, yapmış oldukları bayramlık elbiseleri çocuklarına ve yakın dostları için yaptıklarını belirterek, “Yaklaşık 4 yıldır Aktoprak Sosyal Tesisi Aile Merkezine gelerek dikiş nakış kursu eğitimi alıyorum. Burada elbise dikimini ve çeşitli mefruşat işlerini öğrendik. Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birlikte bizlerde çocuklarımıza, kendimize ve yakın dostlarımız için 4 aylık bir çalışma yaparak, bayramlık elbiseler diktik. 4 aylık süre zarfı içerisinde hocamız bizlere büyük bir destek vererek hep yanımızda olmaya çalıştı. Burada etek, gömlek, pantolon ve çeşitli elbiseler diktik. Çocuklarımız bizim diktiğimiz elbiselerden giyerek bayramı kutlayacaklar. Bu imkanları sunduğu için başta Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve bize emek harcayan hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz” dediler.

ÖĞRENCİLERİME GAYRETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM

Aktoprak Sosyal Tesisi Aile Merkezi giyim kursu hocası Zeliha Bostancı ise; “Aktoprak Sosyal Tesisi Aile Merkezimizde yaz döneminde boş durmamak adına ev hanımlarımıza hem dikiş nakış öğrettik, hem de bayramlık elbiselerini kendilerinin üretmelerini istedik. Sağ olsun Şehitkamil Belediye Başkanımız kumaşları bize temin etti, bizde öğrencilerimize verdik. Sizlerin de gördüğü gibi bu güzel eserler ortaya çıktı. 4 aylık süre içerisinde çıkardığımız ürünler bunlar. Özellikle burada eğitim gören kursiyerlerimizin birçoğu da dikiş nakışı daha yeni burada öğrendi. 4 aylık süre içerisinde hızlı ve seri bir çalışma yaptık. 4 ayın sonunda da çok güzel işler çıktı. Ben öğrencilerime gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.