
'HAMLENİ YAP' PROJESİ YÜZLERCE ÖĞRENCİYİ SATRANÇLA BULUŞTURDU
HER YIL 400’ÜN ÜZERİNDE MİNİK SPORCU SATRANÇLA TANIŞIYOR
Şehitkamil Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle yürütülen “Hamleni Yap” projesi ile her yıl 6-10 yaş aralığında 400’ün üzerinde minik öğrenciyi lisanslamak suretiyle satranç branşıyla tanıştırdıklarını ifade eden Başkan Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediyesi Sürekli Satranç Eğitim Merkezi’ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
“Sürekli Satranç Eğitim Merkezi’nde her yıl 4 ay boyunca devam eden 3 farklı grupta 6-10 yaş aralığında 450 minik öğrencimizi misafir ediyoruz. Farklı yaş gruplarında ve farklı seviyelerdeki sporcularımızın katılımıyla gerçekleştirilen branşa özgü çalışmaların yanı sıra Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle yürüttüğümüz “Hamleni Yap” projesi ile çocuklarımızın daha küçük yaşlarda satranç sporuyla tanışmalarına olanak sağlıyoruz. Katılımcı öğrencilerimizin zeka ve sosyal gelişimlerini birçok farklı açıdan olumlu yönde etkileyen satranç sporunun evlerde, okullarda, iş yerlerinde de oynanabilmesi ve bu sayede daha geniş kitlelere hitap edebilmesi adına elimizde imkanlar çerçevesinde öğrencilerimize oyun kuralları kitapçığı içeren özel satranç takımları armağan ediyor ve sporcularımızdan velilerini de bu özel branşla tanıştırmalarını istiyoruz. Satranç sporu çocuklarımıza, sabır etmeyi, olaylara geniş bir çerçeveden bakmayı, strateji belirlemeyi ve buna benzer birçok farklı konuda fayda sağlıyor. Bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde binlerce öğrencimizi satranç branşıyla tanıştırdık ve bu tanışmanın ardından Türkiye şampiyonluklarına giden yollarda onlara destek verdik. Bundan sonraki süreçte de değerli eğitmen arkadaşlarımızla bu çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz.”
MİNİKLERDEN BAŞARI SÖZÜ
Şehitkamil Belediyesi Sürekli Satranç Eğitim Merkezi’nde, Başkan Rıdvan Fadıloğlu ile buluşan minik sporcular, satranç takımı armağanlarından dolayı teşekkürlerini ifade ettiler. Bundan sonraki süreçte daha sıkı çalışacaklarını ifade eden minik satranç severler, ilerleyen yıllarda katılacakları ulusal şampiyonalarda Gaziantep’i başarıyla temsil edeceklerinin sözünü verdiler.
Haberler
DÜLÜK’TE MUHTEŞEM TANITIM
BAŞKAN YILMAZ’DAN ÖĞRENCİLERE ULAŞIM DESTEĞİ
500 YATAKLI BEYLERBEYİ DEVLET HASTANESİ’NDE İLK KAZMA 2026’DA VURULACAK
ÜRETEN KADINLAR ÇARŞISI KAPILARINI AÇTI
ÜRETEN KADINLAR ÇARŞISI KAPILARINI AÇTI
BAŞKAN YILMAZ YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINI ÖĞRENCİLERLE KARŞILADI
BAŞKAN YILMAZ’DAN 2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESAJI
BAŞKAN YILMAZ’DAN EĞİTİME BİR DESTEK DAHA
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESPOR YENİ SEZON HAZIRLIKLARINA BAŞLADI
AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ GÜL VE BAŞKAN ŞAHİN’DEN YILMAZ’A ZİYARET